HOMO FERRO

25september-17 oktober 2020

Sculpturen van Egbert Bos, aangevuld met schilderwerk van Jacob van der Veen. Dit alles in samenwerking met de kollektie Salon Niet in de Huiskamer

Egbert J. Bos studeerde van 1959 tot 1963 aan de Academie Minerva in Groningen. Aanvankelijk werkte hij figuratief in polyester en epoxy. Later werden dat abstracte werken, reliëfs en installaties in dun plaatstaal. Al deze materialen werden opzij geschoven voor het werken in ijzer.

De Homo Ferro, de ijzeren mens, laat zien dat de mens hard en zacht kan zijn. Hard is het ijzer en zacht is de handeling en de afwerking van het materiaal. Het contrast maakt van elk werkstuk een intrigerend geheel . Daarnaast word dat contrast op deze expositie versterkt door de achtergronden van gekleurde vlakcomposities, werk van Jacob van der Veen uit Groningen