Sehnsucht in die Zeit juli-augustus 2019

Sehnsucht in die Zeit is het afstudeerproject van Geert Lugtenborg. Hij studeerde hiermee af op Minerva, juni jongstleden. Ehedem was een onderdeel van de installatie. Geert herbouwt zijn afstudeerinstallatie in de galerie om het daarmee als www expositie door de ramen van de galerie te tonen aan een breder publiek. Sommige onderdelen zullen anders zijn en ook vult hij de installatie aan. Op zekere momenten is de galerie open om te ruiken, te voelen en te horen. Die momenten zijn te vinden op de facebook pagina van de galerie

Zoals de titel al zegt: het verlangen terug te gaan naar vroeger, je verleden is bij ieder aanwezig. Ongrijpbaar, onbereikbaar, maar toch…

Wat zouden we zijn zonder de “ Tijd”?

Wij staan in de tijd, hij is overal maar kunnen hem niet ruiken, voelen, horen, zien of proeven. Daarbij  gaat hij altijd maar één richting op: vooruit, nooit achteruit!

De serie “Sehnsucht in die Zeit” gaat over het verlangen van veel mensen om terug te gaan in de tijd;  terug naar vroeger.  Sehnsucht duidt op dit verlangen, in de wetenschap dat dit onmogelijk is. Wel kunnen geuren, kleuren, voorwerpen, geluiden of smaken kortdurende momenten oproepen waarin het gevoel van destijds heel even weer aanwezig is.

Maar dat vasthouden lukt nooit.

In de zomer is de galerie niet altijd regulier geopend. Als de vlag uithangt is de ruimte zéker open. En vast staat ook dat op 13 en 19 juli de installatie van 15 tot 17 uur te bezoeken is. Meer data volgen…Daarnaast is hij zeker open tijdens Noorderzon en is er een finissage op 31 augustus!