INSTANT MEMORIES (24 mei-15 juni 2019)

Ook op Hemelvaartsdag geopend!

INSTANT MEMORIES-Aletta Top

“Zonder verhalen bestaat er geen wereld; alles in het leven draait om de verhalen die wij aan de dingen en gebeurtenissen toekennen”

Aletta Top is multidisciplinair kunstenaar: ze tekent, schildert en fotografeert en gebruikt deze technieken regelmatig door elkaar. Dat is ook het geval bij deze nieuwe serie fotocollages, getiteld INSTANT MEMORIES.

De serie INSTANT MEMORIES gaat over de (nostalgische) gevoelens achter herinneringen; verhalen die ontstaan door alledaagse, soms ogenschijnlijk nietszeggende ogenblikken.

De kleine dingen in het leven en bepaalde herinneringen daaraan zijn ankerpunten die ons gevoelens van stabiliteit en veiligheid bieden. Dat die gevoelens – en dus ook alledaagse momenten – belangrijk zijn, wilde ik in deze serie laten zien en benadrukken”

Aletta maakt haar fotocollages handmatig zonder het gebruik van digitale technieken. Uiteindelijk worden ze geprint op het gewenste materiaal , in dit geval aluminium en glas. Beide dragers zijn in de werken sterk beeld- en sfeerbepalend.

Aletta studeerde Docent Beeldende Kunst & Vormgeving (2010, NHL Leeuwarden)  en  Autonoom Beeldende Kunst (Anadolu University in Eskisehir, Turkije).

INSTANT MEMORIES  wordt geopend op vrijdag 24 mei om 16 uur.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC