GESICHTER tekeningen van Peter H.Propstra 8-30 maart 2019

Peter H. Propstra is tekenaar.

De beweging van de hand met een krijtje, pen of potlood erin anders is dan met een penseel. Dat is essentieel voor hem. Hij werkt met inkt, pastel, kleurpotlood, collage, gemengde technieken. Zijn werk ontstaat vaak in serie met onderwerpen uit de literatuur, muziek of kunstgeschiedenis

In de werken op de expositie laat hij kleine tekeningen zien als een soort geestige strip.  Het zijn tekeningen waarbij je kunt weg mijmeren.

De grotere werken op de expositie zijn geen  portretten  maar  gezichten. Ze zijn gemaakt in oliekrijt, soms met een zichtbaar handschrift, soms ook minder goed zichtbaar

Tenslotte zijn er nog de  kleine objecten.  Het zijn vrije associaties:  er worden dingen met elkaar gecombineerd zodat er een heel nieuw voorwerp ontstaat, dat bij de toeschouwer vervreemding, verwondering en een glimlach oproept..

Voor meer info: propstra@home.nl