BOOKS OF VOLUPTAS (13 oktober-3 november 2018)

Books of Voluptas (13 oktober-3 november) is een expositie in het kader van de week van het kunstenaarsboek (13 t/m 20 oktober 2018) Tijdens deze week is de galerie elke middag van 13 tot 17 uur geopend! Na die week gelden weer de normale tijden: wo t/m za van 13 tot 17 uur.

Kunstenaarsboeken zijn kunstwerken die uitgevoerd zijn in de vorm van een boek. Ze worden vaak gepubliceerd in kleine oplages, soms aangeduid met de term multiples. Sommige kunstenaarsboeken worden slechts één keer uitgevoerd, dit zijn unicums. Kunstenaarsboeken kunnen verschillende vormen aannemen. Bijvoorbeeld boekrollen,  pop-up boeken, harmonica-boeken, losse elementen die samen horen in een doos of de klassieke boekvorm van samengebonden pagina’s. Kunstenaars zijn reeds eeuwenlang actief in het vervaardigen van (kunst)boeken, maar het genre van het kunstenaarsboek is voornamelijk een kunstvorm uit de late 20e eeuw.

Voluptas is de dochter van Cupido en Psyche. Ze wordt vaak gevonden in het gezelschap van de drie gratiën en ze staat bekend als de godin van de sensuele genoegens.  Voluptas betekent dan ook vaak plezier of vreugde.

GalerieH200 toont boeken onder het thema erotiek. Kern van de expositie zijn de boeken en tekeningen van Anke Knapper en Dilara Ulu aangevuld met de MeToo zines van Anoek Remminga en boeken van diverse andere kunstenaars als Erwin Olaf, DiRosa, Arjan Ederveen&Tosca Niterink…

In de atelierruimte naast de galerie toon ik mijn eigen erotische book-boxes: Why is it that I don’t like myself.