JIMJIM’S MISFITS van 7 t/m 29 september 2018

JimJim’s MISFITS van 7 t/m 29 september in GalerieH200:

In de werkstukken van Chay Sauvage spelen vrouwen de hoofdrol. Ze zijn dominant aanwezig, lijken bitches en soms gevoelloos. Maar is dat wel waar? Zijn ze tegelijkertijd niet enorm kwetsbaar door wie en wat ze zijn?

Chay schildert onder het pseudoniem JimJim’s. Schilderen is niet altijd het goede woord: het is tegelijkertijd tekenen en multimediaal werken. Het werk is ruig, expressief en neigt naar graffiti.

JimJim’s verbeeldt vrouwen aan en achter de bar, als paaldanser, als nachtzwaluw. En er wordt op redelijk grote doeken gewerkt, waardoor  de vrouwen nog nadrukkelijker overkomen: je kan letterlijk niet om hen heen!

Chay kent dit nachtleven vanuit de eigen wereld die ontdekt werd na de opleiding aan Minerva. Zwervend door Europa werden Parijs en Berlijn ontdekt, inclusief de verleidingen van het nachtleven. Het werk is een reactie daarop en daarmee is tegelijkertijd ook de kwetsbaarheid te verklaren: hoe word je zelf als je aan de grenzen van de nette wereld bivakkeert? Hoe leuk is dat nog?