I Morphe Mountains, werk van Peter Boersma (8 april t/m 3 mei)

I Morphe Mountains, werk van Peter Boersma.

Peter Boersma (1974) toont in GalerieH200 van 8 april tot en met 3 mei zijn meest recente project, I Morphe Mountains. Oude afbeeldingen van bergketens, portretten van Che Guevara of Marilyn Monroe, foto’s van wolken, jurken, auto’s: Peter maakt er met behulp van zijn unieke techniek fictieve berglandschappen van. Het overgrote deel van de collages die in de expositie te zien zijn is nog niet eerder vertoond.

Zijn eerste collage met plakband en papier maakte Peter in 1999. Hij schat dat hij sindsdien meer dan tien kilometer plakband verwerkte. Liefst werkt hij met sleetse tijdschriften, soms meer dan een eeuw oud. Na zowel abstracte als figuratieve perioden legt hij zich nu toe op een specifiek thema: bergen. ‘Alles is mogelijk in een berglandschap. Het weer, licht, grondsoorten, begroeiing: wandelend door de bergen speelt zich doorlopend een schouwspel van schaduwen, lijnen en kleuren voor je ogen af. Ook in een collage is alles mogelijk’.

Hoe ze ontstaan: zie  https://www.instagram.com/p/BeiPVf4FpOx

Ronddwalen in de bergen van Peter Boersma kan vanaf zondag 8 april.

De opening is die dag om 15:00 uur en wordt verricht door Herman van Hoogdalem.

Tot en met 2 mei is de expositie van woensdag tot en met zaterdag te bezichtigen. Daarna is I Morphe Mountains nog op afspraak te bezoeken, tot en met 12 mei. Op Koningsdag is de galerie gesloten.