Ronald R van Oijen-Fotografie (19 december 2017-28 januari 2018)

Ronald R van Oijen-Fotografie. Geen gemakkelijk man om mee om te gaan, lastig voor zijn artsen, veeleisend voor zijn modellen en opdrachtgevers,  maar een geweldig fotograaf. Zij werk is 10 jaar na zijn dood nog even sprankelend.

Mannen, natuur en de liefde voor de opera speelden een grote rol in het werk van de Delftse fotograaf Ronald R van Oijen. Hij was wiskundige, docent, free lancer bij de omroep én fotograaf. Zijn werk hing in diverse galerieën en expositieruimtes in west Nederland (Delft, Amsterdam), maar werd ook gepubliceerd in FOCUS en DE AVENUE. Ook diverse ansichtkaarten met zijn fotowerk waren destijds beschikbaar.

Hij werd één van de eerste Nederlanders met diabetes die een nier getransplanteerd kreeg. Dat nierfalen leidde uiteindelijk ook tot zijn vroegtijdige dood in 2008.

Nu, 10 jaar na zijn overlijden, is het goed om eens terug te kijken op een fragment van zijn werkcorpus.