TAALVORM Albert Rademaker (10 tot 28 mei)

TAALVORM, een expositie met werk van Albert Rademaker. In november 2010 kreeg hij als grafisch vormgever de Culturele Prijs van Drenthe. Ter gelegenheid hiervan verscheen Het Rademaker handschrift, een boekwerkje waarin werk-in-opdracht van ruim veertig jaar werd samengebracht in een representatief overzicht.

De hieruit voortvloeiende expositie in 2011  – aangeboden door Cultuurlijk Aa en Hunze –  toonde een selectie van origineel drukwerk in diverse verschijningsvormen, aangevuld met combinaties van bestaand en nieuw werk, geprint op panelen.

Die panelen zijn leidraad in zijn vrije werk geworden. Vierkant in uitvoering, ronduit in commentaar. Ze hebben doorgaans betrekking op het dialect, het landschap, het milieu en de directe leefomgeving.

Galerie StudioH200 toont van 10 tot 28 mei 2017 een selectie uit dat vrije werk aangevuld met een nieuwe groninger “touch”

Informatie 0592 2714 47.  E-mail: alrad@planet.nl.