jungle van onderop gezien

Bus’lobi (1 tot en met 19 maart)

Bus’lobi betekent de liefde van en voor de jungle.

In het schilderwerk van Oswaldo Sield en de sieraden van Marijke Smuller laten zij hun liefde zien voor de jungle van Suriname. Ze zijn beide geboren in Suriname en wonen nu in Groningen.  Maar ze zijn trots op hún Surinaamse jungle!

Oswaldo Sield wil in zijn schilderijen de chaos en de orde in de jungle van zijn geboorteland Suriname vastleggen.

In zijn schilderwerk gaat hij steeds meer die jungle in: in eerste instantie schilderde hij de jungle van boven af. Later werden zijn schilderijen aanzichten en nu kruipt hij in de jungle en kijkt omhoog. Hij wordt daardoor steeds meer één met die jungle.

Marijke Smuller, ook geboren in Suriname, maakt sieraden. Voor de hier getoonde objecten heeft ze zich laten inspireren door de schilderijen van Oswaldo Sield. Ze gebruikt in haar werk diverse materialen, variërend van Surinaamse inheemse stoffen,  pitten en zaden uit Suriname tot Europees glas en metaal.

Opening: vrijdag 3 maart om ca.17 uur door de Surinaamse schrijver/dichter Rudo Walker. Hij zal bus’lobi toelichten en uit eigen werk voordragen.

Voor meer informatie:

www.oswaldosield.com

www.marijkesmuller.nl