POWER (7-25 september 2016) Schilderijen en keramiek

POWER toont het werk van Greet Dijkstra (schilderijen) en Dick Lion (keramiek)

Kleuren gevangen in lijnen: dat is de slogan die wordt gebruikt om het werk van Greet Dijkstra (Appingedam) te omschrijven. Die heldere kleuren maken haar werk snel herkenbaar en vol power. Maar achter die herkenbare werkelijkheid zit ook een licht kritische ondertoon: is dit wel de echte werkelijkheid of is dit een geflatteerde realiteit?

Greet haalt haar onderwerpen  vaak uit haar directe omgeving. Ze schuwt het niet om die omgeving uit zijn realiteit te halen en te verheffen tot een veel meer algemene werkelijkheid: dé stad, hét landschap, dé natuur, dé cultuur

Op deze expositie is gekozen voor werk wat vooral kracht IN die werkelijkheid weergeeft.

Op 18 september is er in Het Paleis de PALEISPARADE, opvolger van de culturele zondagen van weleer. Natuurlijk is Galerie H200 dan ook op zondag geopend. Greet is op die dag vanaf 13.30 bij haar werk te ontmoeten.

Krachtig van vorm zijn ook de objecten van Dick Lion. Een kleine selectie van keramisch tafelgerei in grijstinten is tegelijkertijd te zien en te koop. Het werk is ontstaan in zijn vroege periode en veelal bij John Johns te koop geweest.

zie voor meer informatie: www.greetdijkstra.nl