PICTURE ME (22 juni-9 juli) portret & naaktmodel

PICTURE ME. Picture Me, portret naaktmodel, fotografie door JAN IDEMA. Jan Idema (Groningen) heeft zichzelf ontwikkeld tot fotograaf met een brede interesse: van landschap en macrofotografie tot studiofotograaf met een voorkeur voor het portret en mannelijk naaktmodel.

Modelfotografen maken graag en vaak gebruik van jonge en/of gespierde modellen.Hoe jonger, volmaakter en mooier hoe beter. Maar wat gebeurt er als het model ouder wordt? Jan is geboeid geraakt door het wat oudere mannelijke model. Is zijn sex-appeal vergaan of toch niet? En wat komt er misschien voor in de plaats? Daarbij voelt hij zich vrij om het model via beeldmanipulatie in een geënsceneerde situatie te brengen. In de getoonde werken laat hij portret en modelstudies zien naast lichaamsdetails en geënsceneerde fotografie. Zomers is onze (half)naakte en (on)volmaakte medemens volop zichtbaar rondom ons aanwezig. En nu dus ook in Galerie StudioH200.

Voor meer informatie: www.janid.com