PASSIE (25 mei t/m 11 juni 2016)

RONNIE de WINTER houdt zich vol passie bezig met textiel in organische vormgeving waarbij ze zich af en toe laat verleiden tot kunst met een erotisch accent. Dit heeft geleid tot het maken van het doek vol passie “The taste of an unexpected present”.

Voor Ronnie is het  iedere keer weer een verrassing wat er onder haar handen ontstaat. Vorm, kleur en materiaal vormen haar uitgangspunt om zich in textiel uit te drukken, waarbij ze zich laat inspireren door de vormen in de natuur en door het thema ‘verbinding’.

Ze gebruikt de naaimachine zoals een schilder een penseel hanteert om zijn beelden vorm te geven.

Diepte en transparantie, reliëf en precisie, fijnheid en zachtheid, voorstelling en abstractie wisselen elkaar af. Kleur en vloeiende lijnen en de onconventionele vormen van haar doeken kenmerken haar werk.

“Textiel is een materiaal wat uitnodigt om aan te raken, om te voelen. Echter texiel is kwetsbaar en zacht. Een heel ander materiaal dan verf of metaal.

Het fragiele, kwetsbare, tere en subtiele van textiel vormt voor mij een uitdaging om doeken te maken die kracht, diepte en harmonie uitstralen.

Hiertoe combineer ik verschillende textiele materialen waaronder katoen, zijde, organza, chiffon stoffen en rayon borduurgarens en gebruik ik applicatie-, quilt- , patchwork- en vrij machinaal borduur technieken”

Zie voor meer informatie: www.paspelfashion.nl